Китайски зодиак – Вол

ГОДИНИ НА ВОЛА
19 февруари 1901 – 7 февруари 1902 Метален Вол
6 февруари 1913 – 25 януари 1914 Воден Вол
25 февруари 1925 – 12 февруари 1926 Дървен Вол
11 февруари 1937 – 30 януари 1938 Огнен Вол
29 януари 1949 – 16 февруари 1950 Земен Вол
15 февруари 1961 – 4 февруари 1962 Метален Вол
3 февруари 1973 – 22 януари 1974 Воден Вол
20 февруари 1985 – 8 февруари 1986 Дървен Вол
7 февруари 1997 – 27 януари 1998 Огнен Вол
26 януари 2009 – 14 февруари 2010 Земен Вол
11 февруари 2021 – 1 февруари – 2022 Метален Вол
30 януари 2033 – 20 февруари 2034 Воден Вол

Волът е издръжлив и упорит, прилежен и методичен при постигане на целите. Той е справедлив и търпелив, стреми се да трупа знания. Непретенциозен, прилежен, градивен и надежден, на него може да се разчита. Работи упорито и неуморно, умее да цени труда си, не се срамува да си търси възнаграждението, умее кара другите да се трудят, с което гарантира своите просперитет и успехи. Свхватлив и наблюдателен, Волът бързо съзира възможностите да печели пари и да гради кариера и успява да се възползва от тях. Поради вродения си усет за бизнес и своето благоразумие, Волът ще има възможност да си осигури стабилна кариера и материална сигурност. Като цяло Волът умее да привлича вниманието на хората, които много ценят неговата стабилна същност.
Той умее да цени дребните неща в живота. Обича да прекарва свободното си време на открито, в градината или сред природата. Когато има възможност, предпочита да живее в провинцията или в предградията. Той не обича особено промените и пътуванията. Когато все пак реши да пътешества, Волът обича да изследва природата на далечни и екзотични дестинации, но всичко свързано с пътуването и престоя трябва да бъде уредено предварително.
Тъй като предпочита природосъобразният начин на живот, ще се радва на крепко здраве, болестите ще го заобикалят.
Волът е затворен и доста свенлив, често може да е злопаметен, трудно общува с непознати. Но въпреки своята свенливост, по природа Волът е много романтичен и умее да ухажва и го прави по много завладяващ начин, без да му се налага да дава празни обещания и да увърта. Волът държи на стабилното семейство, обича децата и умее да се разбира с тях. В дома му цари чистота и ред, всеки знае своите задължения и ги спазва стриктно.
Но Волът не винаги е отзивчив към проблемите на околните си. Той е твърде властен, контролиращ и безкомпромисен, не умее да губи. Всяко поражение го изкарва от кожата му или го потапя в отчаяние. Той често проявява инат, може да бъде много егоистичен, дори егоцентричен. Може да бъде и високомерен и надменен. Волът няма чувство за хумор, той се изразява буквално и приема по същия начин думите на другите. Волът не е екипен играч, предпочита да работи сам или да командва, не понася чужда намеса в делата си. Но умее да се спогажда с хората, на които държи.
Винаги държи да е информиран какво става около него. Той е много ученолюбив и често се ориентира към тясната специализация. Той може да успее като инженер, фермер, политик, във военната кариера.
ПАРТНЬОРСТВО:
Съюзът на Вол и Петел може да се окаже идеален – Волът ще предостави възможност на Петела да се изявява свободно, а Петелът ще отговори с пълна подкрепа, вярност и отзивчивост.
Всичко може да бъде прекрасно и с Плъха. Очарованият от Вола Плъх ще му бъде верен до смърт.
Вол и Змия също си подхождат, въпреки опасността Змията понякога да изневерява, но тя е достатъчно мъдра и ще се стреми съм пълна дискретност, защото Змията много държи на семейството и дома си и никога не ги напуска.
Бикът привлича и Маймуната, но за да бъдат успешни отношенията, Маймуната трябва да се научи да овладява фантазията и въображнието си.
Волът трябва да се пази от капризната и вятърничава Коза, която може да предизвика ред драми в живота му и в никакъв случай да не се свързва с Тигър, защото борбата за надмощие при тези толкова силни партньори ще убие романтиката и ще се превърне в безжалостна война.

Метален Вол: 1781, 1841, 1901, 1961, 2021
Белият метален Вол е свързан с вечерта и есента. Качествата, които дарява Металът са решителност и амбиция при постигане на целите, упоритост за добро или зло и Металният Вол проявява изцяло и напълно тези качества.
Той е много работлив и предприемчив, обича да се грижи за близките си. Тъй като този тип Вол притежава много силна воля и целеустременост, понякога се увлича в работата си до такава степен, че забравя за близките си, а това със сигурност създава проблеми в отношенията му с тях. Той е прям и честен, никога не дава празни обещания, а когато обещае нещо, го изпълнява точно и акуратно, защото е преизпълнен с чувството за дълг, чест и почтеност.
Белият Метален вол е приятен събеседник, цени изкуството, има малко, но верни приятели. Но твърде високото самочувствие, проявите на нетърпение и не достатъчната осведоменост, може да му създадат сериозни неприятности.
Първата половина от живота му е по-трудна, но когато Белият Метален Вол постигне стабилност и набере инерция в правилната посока, трудно може да бъде спрян по пътя на успеха.
Волът, роден под елемент Метал има равни бели зъби, квадратна челюст и малки и елегантни ръце. По-свелият тен на кожата е знак за късмет.
Видни личности, родени в годините на Металния Вол:
1781Джордж Стивънсън, английски изобретател,  Симеон Дени Поасон, френски математик и физик,
1841Пиер-Огюст Реноар, френски художник, Антонин Дворжак, чешки композитор,
1901Лайнъс Полинг, американски химик от немски произход, 2 Нобелови награди, Ейсаку Сато, японски политик, Нобелова награда, Хирохито, император на Япония, Петър Нешев, партизанин и офицер, Райна Кацарова, фолклористка, Христо Бръзицов, журналист и писател, Кирил Дрангов, Илия Бешков, художник, Луис Армстронг, американски музикант, Георги Пирински, политик, Христо Кодов, литературовед и палеограф, Салваторе Куазимодо, италиански поет, Нобелова награда, Александър Жендов, художник, Страшимир Джамджиев, преводач, Димитър Тодоров – Жарава, художник и режисьор, Ярослав Сайферт, чешки писател, Нобелова награда, Енрико Ферми, италиански физик, Нобелова награда,Георги Пашев, авиатор, Екатерина Савова-Ненова, художничка, Ник Дим Кос, български илюзионист, Димитър Пантелеев, поет, Недялка Симеонова, цигуларка, професор, Вернер Хайзенберг, немски физик, Нобелова награда, Уолт Дисни, американски продуцент на анимационни филми,  Димитър Ненов, композитор и музикален педагог, Николай Дюлгеров, художник, Никола Сяров, лекар, Марлене Дитрих, немска актриса, Олга Блажева, поетеса;
1961Теодосий Спасов, Enya, ирландска музикантка, Бой Джордж, английски певец, Димитър Чобанов, скулптор, Румен Петков, политик, Красимир Безински, футболист, Даяна Спенсър, принцеса на Уелс, Карл Луис, американски лекоатлет, Сами Насери, френски актьор, Албена Бакрачева, учен и преводач, Георги Анастасов, композитор, Кръстьо Лафазанов, актьор, Илия Желев, художник, Веселин Маринов, поппевец, Александър Марков, футболист, Иван Станчев, полицай, Йорданка Донкова, лекоатлетка, Красимир Гергов, политик, Петър Вучков, треньор, Атанас Хранов, художник, Надя Команечи, румънска гимнастичка, Ерик Корнел, американски физик Нобелова награда.

Воден Вол: 1793, 1853, 1913, 1973, 2033
Черният Воден Вол е свързан с нощта и зимата. Водата дарява с хладнокръвие и спокойствие, с плодовитост, ефективност и сила. Този Вол е овладян и спокоен, има остър и проницателен ум, добра памет и е много организиран и дисциплиниран. Обикновено животът му е сигурен и предвидим, има късмет с намирането на партньор и се радва на стабилен личен живот обича децата и умее да се разбира с тях. Накратко – има шанс да се справя добре в живота, ще може да разчита на подкрепата на околните си.
Но роденият под този елемент Вол понякога може да бъде склонен към самоограничаване или към ограничено мислене, което все пак може да му създаде проблеми.
Водата дарява силни ръце, тънки устни и къдрава коса. Но ако очите са пъстри, носът – голям, а телесното тегло високо, това са признаци за лош късмет.
Видни личности, родени в годините на Водния Вол
1793Фердинанд I, австрийски император,
1853Винсент ван Гог, холандски художник, Хендрик Лоренц, нидерландски физик, Стоян Заимов, български революционер и възрожденец, Вилхелм Оствалд, немски химик, нобелов лауреат, Константин Стоилов, политик, Стефан Панаретов, български учен, дипломат и политик,
1913Паскал Стружев, художник, Петко Абаджиев, художник, Стоян Стоянов, български ас летец-изтребител, Иван Димов, български скулптор, Димитър Тишин, писател, Пал Ердьош, унгарски математик, Тихон Хренников, руски съветски композитор, Живко Ошавков, български социолог, Люба Велич, българо-австрийска певица. Радой Попиванов,  биолог, Георги Павлов,  художник, Кензо Танге, японски архитект, лауреат на Прицкер, Стенли Крамър, американски режисьор и продуцент, Клод Симон, френски писател, лауреат на Нобелова награда, Асен Босев, детско-юношески писател, Жан Маре, френски актьор, Вили Бранд, германски политик, лауреат на Нобелова награда, Радой Попиванов, биолог,
1973Боян Петров,  зоолог и алпинист, Йордан Йовчев, гимнастик, Златан Василев, състезател по вдигане на тежести, Румяна Нейкова, състезателка по гребане, Пламен Константинов, волейболист, Гергана Паси, политик, Томислав Дончев, политик, Добромир Славчев, писател.

Дървен Вол: 1745, 1805, 1865, 1925, 1985, 2045
Дървеният Вол е свързан с утрото и пролетта, цветовете му са зелено и синьо. Това е добрият Вол от саваните и прериите. Той е предприемчив, притежава разнообразни дарби и знае как да се възползва от тях. Той е прям, самоуверен, красив и чаровен, има достойно и изискано поведение, умее да налага волята си, да гради авторитет. Но понякога е нетърпелив и раздразнителен, говори в прав текст и не го е грижа, че така наранява околните си. Този тип Вол може да е властен, да се стреми към лидерство и контрол, но в крайна сметка успява да постигне разбирателство с околните си. Той има висок морал и на него може да се разчита във всичко. Обикновено първата половина от живота му е по-трудна от втората. Дървеният Вол има силно въображение и притежава съзидателната сила да осъществява идеите си, той може да бъде както поет или художник, така и фермер и природозащитник.
Дървото дарява стройна и по-скоро висока фигура, красиви очи, малки ръце и ходила. Ако родените под този елемент имат смугла кожа, те ще имат повече късмет.
Видни личности, родени в годините на Дървения Вол:
1805Ханс Кристиан Андерсен, Ильо войвода, войвода,
1865 – ген. л-т Калин Найденов, военен и държавен деец, Янаки Паскалев, революционер, Уилям Бътлър Йейтс, ирландски поет и драматург, Петко Клисуров, художник, Стефан Богданов, военен деец, Микао Усуи, основател на системата Рейки, Тодор Митов, военен деец, Григор Кюркчиев, военен деец, Генко Мархолев, военен деец, Луи Айер, български педагог, Ян Сибелиус, финландски композитор, Антон Кецкаров, просветен деец и революционер, Ръдиард Киплинг, британски поет и писател.
1925Ивайла Вълкова, журналистка, Генчо Стоев, писател, Цветан Николов, писател, проф. доктор Начо Начев, Владимир Гоев, художник, Скот Карпентър, американски астронавт, Пол Пот, камбоджански диктатор, Алексей Туполев, съветски авиоконструктор, Джошуа Лидърбърг, американски генетик, Нобелов лауреат, Георги Парцалев, актьор, Патрис Лумумба, конгоански политик и пръв министър-председател на Демократична република Конго, Васко Абаджиев, български цигулар-виртуоз, Слободан Сотиров, български художник от Сърбия, Атанас Агура, български архитект, Асен Попов, скулптор, Георги Джагаров, поет и драматург, Иван Кондов, актьор, Дончо Дончев, писател, Аркадий Стругацки, руски писател-фантаст, Николай Кауфман, музиковед, Мария Столарова, художничка, Гор Видал, американски писател, Любен Беров, политик, Маргарет Тачър, британски политик, Виолета Масларова, художничка, Александър Караиванов, Симон ван дер Меер, холандски физик, Нобелов лауреат, Любомир Кабакчиев, актьор, Ким Те Чжун, южнокорейски политик, Нобелова награда за мир, Карлос Кастанеда, американски автор,
1985 – Момчил Николов, шахматист, Соня Радева, фигуристка, Иван Стоицов, щангист, световен шампион, Михаил Александров, български плувец, Симона Пейчева, худ. Гимнастика, Юлиян Манзаров, футболист и жертва от трагедията край река Лим.

Огнен Вол: 1757, 1817, 1877, 1937, 1997, 2057
Червеният Огнен Вол е свързан с най-топлия и светъл момент – времето по пладне и средата на лятото. Този вид Вол живее край реките. Той е много проницателен, страстен и вдъхновен, има чудесен естетически вкус и усет, умее да цени дреболиите в живота и да им се радва. Държи твърде много на дома и семейството си.
Страстен и вдъхновен, Червеният Огнен Вол е мъдър и храбър, но понякога той може да е твърде властен и неотстъпчив, твърде честолюбив и, в определени случаи, да страда от наранено самолюбие.
Червеният Огнен Вол е трудолюбив и съвестен работник. Има твърди убеждения и не е склонен да прави компромиси. Когато нещата не се развиват според очакванията му, той губи търпение. Поради страстната си природа, често се увлича от възбудата на момента и не винаги се съобразява с околните си. Притежава лидерски качества и има шанс да заема ръководни позиции. Обикновено първата половина от живота му е по-трудна.
По отношение на здравето има опасност от проблеми, породени от висока температура. Волът, роден под елемент огън може да има твърде румен тен и по-силно окосмяване. Големите уши и по-високото телесно тегло не са особено добри показатели, защото те са под елемент Вода, а Водата може да потуши Огъня.
Видни личности, родени в годините на Огнения Вол:
1757 – Джордж Ванкувър, английски мореплавател, пътешественик и изследовател, Жилбер дьо Лафайет, френски генерал,
1817Иван Айвазовски, арменски художник, Алексей Константинович Толстой, руски писател,
1877Йордан Захариев, географ и етнолог, Едгар Кейси, Цено Тодоров, художник, Коце Ципушев, революционер, Айседора Дънкан, Петър Ацев, революционер, Херман Хесе, немски писател, Елин Пелин, писател, Васил Коларов, политик, Илия Балтов, военен и революционер, Димитър Дечев, класически филолог, Феликс Дзержински, революционер и политик, Никола Карев, български революционер,
1937 Александър Чирков, лекар и кардиохирург, Валентина Терешкова, руски космонавт, Надка Караджова, народна певица, Уорън Бийти, американски актьор, продуцент, сценарист и режисьор, Георги Трингов, гросмайстор, Момо Капор, сръбски писател, Бела Ахмадулина, руска поетеса, Георги Маринов, писател, Джак Никълсън, американски актьор, Саддам Хюсеин, диктатор и президент на Ирак, Методий Григоров, диригент, Цанчо Цанчев, кинооператор, Младен Григоров, лекар, Роджър Зелазни, американски писател, Мадлин Олбрайт, американски политик, Колийн Маккълоу, австралийска писателка, Владимир Арнолд, съветски, руски и френски математик, Симеон Сакскобургготски, Симеон Стоянов, поет, Надежда Василева, ски бягане, Робърт Ричардсън, американски физик, Нобелова награда, Анастасия Димитрова-Мозер, политик, Иля Талев, писател и езиковед, Альоша Кафеджийски, скулптор и художник, Бил Козби, американски актьор и комик, Петър Андасаров, поет, Даниъл Макфадън, американски икономист, Нобелова награда, Дъстин Хофман, американски актьор, Мира Попова, журналист, Богомил Аврамов, писател, Робърт Редфорд, американски актьор и режисьор, Андрей Кончаловски, руски режисьор, Йосиф Кобзон, руски певец и политик, Константин Илиев, драматург, белетрист, преводач, Людмил Стайков, театрален, Данчо Данчев, учител и есперантист, Никола Гигов, поет и писател, Снежина Гогова, езиковед, синолог социолингвист, Никола Георгиев, литературовед, културолог, Едуард Артемиев, Ридли Скот, британски продуцент и режисьор, Милчо Левиев, музикант, Джейн Фонда, американска актриса, Радослав Гайдарски, лекар и политик, Аврам Хершко, биохимик, нобелов лауреат, Антъни Хопкинс, британски актьор, Владимир Висоцки.

Земен Вол: 1769, 1830, 1890, 1950, 2010, 2070
Жълтият Земен Вол е свързан с най-големите летни и следобедни жеги. Притежава качества като издръжливост, трудолюбие, реализъм, деловитост, способност за стратегическо мислене, ефективност и съпричастност, но понякога той е инертен и проявява инат.
Жълтият Земен Вол е много трудолюбив, обича земята и предпочита да се труди във фермата. Проявява усет и във финансовата сфера, умее добре да преценява хората. По природа е тих, честен и искрен, поведението му е изискано. Има дарбата да вижда добрите възможности и да се възползва от тях. Той е амбициозен, но и много артистичен и съзидателен, върши всяко нещо по разумен и овладян начин, което му помага да си осигури добър живот.
Жълтият Земен Вол е много привързан към семейството и близките си, прави всичко възможно те да се чувстват щастливи. Всички около него търсят мненията и помощта му.
Волът, роден под елемент Земя има добре подчертани вежди и плосък корем. Ако има и по-червеникав, по-бронзов тен, ще се радва на късмет, но за него не е добре да си пуска дълга коса и брада.
Видни личности, родени в годините на Земния Вол:
1769Марк Брюнел, френски изобретател и предприемач, Наполеон Бонапарт, Александър фон Хумболт, немски естественик,
1829Леви Щраус, американски индустриалец, Джон Миле, британски художник, Иван Сеченов, руски физиолог, Феликс Каниц, унгарски археолог и етнограф, Фридрих Август Кекуле, немски химик, Марко Цепенков, писател фолклорист, будител, Антон Рубинщайн, руски пианист,
1889Чарли Чаплин, британски актьор и режисьор, Адолф Хитлер, немски политик, Георги Овчаров, български архитект, Христина Морфова, оперна певица, Никола Ганушев, художник, Анна Ахматова, руска поетеса, Жан Кокто, френски поет и писател, Петър Динев, композитор, Ърл Стенли Гарднър, адвокат и писател, Чавдар Мутафов, писател, Иван Лазаров, скулптор, Джавахарлал Неру, индийски революционер и политик, Решат Нури, турски писател, Вела Пискова, антифашистка, Стоян Загорчинов, писател, Николай Петрини, деец на БЗНС, Христо Ясенов, писател, Асен Халачев, деец на БКП, Карел Чапек, чешки писател, Никола Алексиев, писател, Константин Щъркелов, художник,
1949 Ники Лауда, австрийски автомобилен състезател, Ген. Михо Михов, проф. Иван Стоянов, историк; проф. Виолета Димитрова, хирург; Агоп Мелконян, български писател, Бисер Деянов, български балетист, Валери Леонтиев, руски певец, Жан-Жак Фавие, френски астронавт, Алла Пугачова; Клара Маринова, журналист, Пламен Джуров, композитор, Вилхелм Краус, политик, Божидар Пампулов, тенисист, Матей Пампулов, тенисист, Димитър Лисичаров, оператор, Били Джоел, американски певец, Пенка Седларска, изкуствовед, Катя Филипова, певица, Анелия Атанасова, политик, Илко Ескенази, политик, Стефан Димитров, композитор, Чавдар Червенков, офицер, Пламен Масларов, режисьор, Любомир Николов, писател, Жил Вилньов, канадски пилот Формула 1, Мерил Стрийп, актриса, Недялка Ангелова, лекоатлетка, Емилия Масларова, политик, Атанас Михайлов футболист, Стоян Александров, финансист и политик, Богдана Карадочева, певица, Анри Кулев, карикатурист, Асен Гаргов, поп певец, музикант и композитор, Георги Найденов – Гого, музикант, Тодор Кабакчиев, диригент, Румяна Стефанова, художествена гимнастика, Ана Фишър, американска астронавтка, Дейвид Полицер, лауреат наНобелова награда за физика, Ричард Гиър, американски актьор, Виктор Пасков, писател, Борислав Борисов, икономист, Туиги, английска манекенка, Педро Алмодовар, испански режисьор, Евгени Ерменков, гросмайстор, Сигорни Уийвър, американска киноактриса, Нана Александрия, грузинска шахматистка, Валентин Илиев, математик, Марин Христов, инж, проф., доктор, Пабло Ескобар, колумбийски наркобарон, Иван Костов, политик.

Асценденти на Вола.
23:00-01:00 ч.: Часът на Плъха „зи“.
Това е един доста сантиментален Вол, когото влиянието на Плъха ще направи по-гъвкав и общителен, но той ще продължи да бъде злопаметен. Волът, роден в часа на Плъха умее да държи финансовите и материалните си дела в пълен ред.
01:00-03:00 ч.: Часът на Бика „зу“.
Този Вол притежава сериозно самообладание. Той е всеотдаен и отзивчив, но и твърде властен и контролиращ, готов е да стъпче всеки, който според него е кривнал от правия път. Той е твърде сериозен и целеустремен, с него шега не бива, защото няма никакво чувство за хумор.
03:00-05:00 ч.: Часът на Тигъра „ин“.
На пръв поглед това е един привлекателен, направо неустоим Вол, който притежава ярка индивидуалност. Той е импулсивен и в никакъв случай не може да бъде наречен свенлив или сдържан, никога не се колебае да изкаже мнението си. В същото време този Вол има доста тежък нрав, характерът му е труден и често стряска околните си с твърде високите си изисквания, изказани по нетърпящ възражения начин.
05:00-07:00 ч.: Часът на Заека „мао“.
Когато поиска, той може да бъде много приятен за околните си и, въпреки че изглежда като тактичен дипломат, този Вол трудно променя мнението и привичките си. Той е роден артист и творец, цени много изкуството и е по-разкрепостен в ежедневието си от останалите представители на знака.
07:00-09:00 ч.: Часът на Дракона „зен“.
Този Вол не е особено гъвкав, но умее да намира подкрепа за реализация на проектите си. Ако успее да се научи на изкуството на дипломацията, той ще може да изгради солидна кариера.
09:00-11:00 ч.: Часът на Змията „си“.
Това е един свенлив и потаен Вол, който трудно приема съвети и напътствия дори от страна на най-близките си. Той е доста наблюдателен и интелигентен, схваща бързо, успява да се ориентира и в най-сложни ситуации, умее да се справя с всякакви трудности. Въпреки, че предпочита самотата, този Вол е доста суетен и обича да вижда одобрението в очите на околните си.
11:00-13:00 ч.: Часът на Коня „ву“.
Този Вол умее да се чувства щастлив и удовлетворен, той може да се забавлява пълноценно – да танцува, да флиртува, но ако се увлече прекомерно в забавленията, има опасност да изостави постигането на целите, които сам си е поставил.
13:00-15:00 ч.: Часът на Козата „вей“.
Чаровен и много артистичен Вол. За разлика от останалите представители на знака, той е много по-толерантен към околните си, много по-възприемчив към мненията и възгледите им. Освен това той притежава и дарбата не само да печели и трупа пари, но и да си доставя удоволствия чрез тях.
15:00-17:00 ч.: Часът на Маймуната „шен“.
Това е един забавен и малко вятърничав Вол, който няма нагласата да се задълбочава твърде много в задачите и проблемите си. Но въпреки това този Вол има дарбата да прави пари направо от въздуха.
17:00-19:00 ч.: Часът на Петела „ю“.
Това е един много дисциплиниран, отговорен, енергичен и работлив Вол, който преди да се захване за работа обича да „изяснява“ ситуацията. Винаги е добре аргументиран, притежава чудесно дар-слово и доста цветист език. Тези качества могат да му помогнат да стане както добър войник, така и добър проповедник.
19:00-21:00 ч.: Часът на Кучето „сю“.
Този Вол е целенасочен борец за справедливост, който може да е малко досаден, но той има устойчив характер, упорит е при преследване на целите си. Може да даде вид, че изслушва внимателно мненията на околните, но обикновено прави само това, което си е наумил.
21:00-23:00 ч.: Часът на Глигана „хай“.
Понякога този Вол е прекалено взискателен и консервативен, но той е много привързан към дома и семейството си. Въпреки, че е много старателен и изпълнителен, този Вол не винаги завършва това, което е започнал, защото често му липсва самоувереност. Но ако получи необходимата му подкрепа, той може да постигне стабилна реализация на дарбите и талантите си. Добре е да не забравя да спортува и да не занемарява добрата си физическа форма.

Ели Маринова