Китайски зодиак – Куче

ГОДИНИ НА КУЧЕТО
10 февруари 1910 – 29 януари 1911 Метално Куче
28 януари 1922 – 15 февруари 1923 Водно Куче
14 февруари 1934 – 3 февруари 1935 Дървено Куче
2 февруари 1946 – 21 януари 1947 Огнено Куче
18 февруари 1958 – 7 февруари 1959 Земно Куче
6 февруари 1970 – 26 януари 1971 Метално Куче
25 януари 1982 12 февруари 1983 Водно Куче
10 февруари 1994 – 30 януари 1995 Дървено Куче
29 януари 2006 – 16 февруари 2007 Огнено Куче
27 януари 2018 – 3 февруари 2019 Земно Куче
2 февруари 2030 – 22 януари 2031 Метално Куче
Кучето е пословично със своята коректност, почтеност, вярност и лоялност, със своето чувство за справедливост. То винаги е готово да се спусне да помага на изпадналите в беда. Неприкрито, честно и прямо, то не понася двойните лицемерието, стандарти и заобикалките. Винаги е готово да изслуша всички мнения и да търси най-справедливите решения, да даде съвет и напътствие. Има дарбата да преценява хората и бързо и безпогрешно да си съставя мнение за всеки човек. Надеждно и предано, решително и честно, Кучето внушава респект и уважение, доверие и сигурност, на него може да се разчита за всичко.
Отговорно, прилежно и трудолюбиво, то има дарбата да работи с пари. Знае как да извлича печалба дори и от на пръв поглед не особено перспективни проекти. Умее да се разбира с околните си. Работи с удоволствие и лекота в екип или колектив, но за да постигне наистина безспорен успех, то трябва да е сериозно мотивирано. Кучето е предан работник и служител, който с времето и опита може да направи сериозна кариера. Има определен кръг от интереси. Когато се заеме с някаква задача, то предпочита да съсредоточи цялото си внимание в нея, а не да разпилява силите си, захващайки се с много неща на веднъж, които ще му е трудно да докара до успешен край.
Не може да се каже, че родените под този знак са големи материалисти. Те не се стремят да трупат богатства. Ако разполагат с необходимите средства за да издържат семейството си и да си осигурят някои удобства, повечето Кучета са доволни и благодарни за това, което имат. Но ако някое Куче се сдобие по някакъв начин с повече пари, то може да се отнесе към придобивката по не особено благоразумен начин.
Кучето има много добре развита интуиция, бърз и пъргав ум, което в кризисни ситуации му помага да запази спокойствие и хладнокръвие и да се справи с всяко предизвикателство. Въпреки, че понякога то може да е избухливо, гневът му минава бързо.
Въпреки, че изглежда дружелюбно, то не е особено общително. Не обича тълпите, предпочита да се намира сред отбран кръг от приятели. То е приятен събеседник и сладкодумен разказвач на приказки. Кучето е верен и предан приятел, но когато се почувства излъгано и предадено, то не може нито да прости, нито да забрави.
Но доброто и предано Куче има и друга страна – то може да е голям песимист, да е твърде черногледо, да е с променливи настроения. Често то се тревожи сериозно, без при това тревогите му да имат каквото и да е основание. Жизнено, издръжливо и работоспособно, Кучето лесно се възстановява от заболявания, но е добре да внимава с нервите и психическото си здраве поради склонността си да се тревожи излишно.
Кучето обича да пътува и да пътешества, особено когато е придружено от любимите си хора. Взискателно и придирчиво, то трудно намира верния партньор, но когато това се случи, то е за много дълго време. Когато се сдобие с потомство, Кучето е предан и грижовен, но и строг и взискателен родител, който е склонен да прави всичко възможно за децата си.
ПАРТНЬОРСТВО:
Връзката на Кучето с Тигър, Кон, Маймуна и Глиган ще донесе положителни вълнения и приключения. Отношенията му със Заека, Змията, Плъха, Вола или с друго Куче също може да бъде щастлива и хармонична и интересна.
Съвместното съжителство на Кучето с Дракон, Коза или Петел ще му създаде многобройни главоболия.
Метално куче: 1730, 1790, 1850, 1910, 1970, 2030, 2090
Бялото Метално Куче живее в храма и обича да общува с образовани и мъдри хора, свързано е с вечерта и есента. Качествата, които дарява Металът са решителност и амбиция при постигане на целите, упоритост за добро или зло. Но твърде високото самочувствие, нетърпението и проявите на невежество могат да бъдат разрушителни.
Бялото Метално Куче е много предано и вярно на семейството и приятелите си. То е по-уверено от събратята си, прямо, решително и отговорно, вярва в своите способности си, когато се наложи не се притеснява да заявява ясно и категорично мнението си. Но това Куче може да бъде твърде сериозно и твърде отговорно – чак до скованост. То има твърде специфични интереси и не рядко може да бъде обвинено, че е тесногръдо. За да се поразчупи, за него ще е добре да се включи в някакъв клуб по интереси. Когато плановете му не се развиват според неговите очаквания, Металното Куче може да стане твърде раздразнително и неприятно.
Родените под елемент Метал може да имат равни бели зъби, квадратна челюст и малки и елегантни ръце. По-свелият тен на кожата е знак за късмет.
Видни личности, родени в годините на Металното Куче:
1790 – Аугуст Мьобиус, немски математик и астроном, Жан-Франсоа Шамполион, френски египтолог;
1850Джеймс Баучер, ирландски журналист, Едуард Белами, американски писател, Иван Вазов, писател, Михаил Векилски, общественик, Анастасия Головина, психиатър, бесарабска българка, Иван Димитров (художник), Отон Иванов, Кейго Кийоура, японски юрист и политик, Джон Колиър (художник), британски писател и художник, Ангел Кънчев, революционер, Тома Кърджиев, революционер, Сава Мирков, военен лекар, опълченец, Ги дьо Мопасан, френски писател, Пиърс О’Махони, ирландски благородник-филантроп и виден българофил, Константин Помянов, политик, публицист и юрист, Едуард Джон Смит, капитан на Титаник, Христо Шиваров, учител, революционер и политик;
1910 – Трайчо Аврамов, военен деец, проф, Любомир Андрейчин, езиковед, Иван Аржентински, офицер, писател, драматург, Светослав Атанасов, актьор и режисьор, Георги Богданов, художник, Иван Богданов, писател, Добри Брадистилов, юрист, политик, Петър Динеков, литературент историк, фолклорист, Петър Илиев, военен деец, Майка Тереза;
1970 – Ути Бъчваров, актьор и тв водещ, Иван Ласкин, актьор, Марая Кери, американска певица и актриса, Андре Агаси, американски тенисист, Ума Търман, американска актриса, Стефан Вълдобрев, актьор и музикант, Бианка Панова, художествена гимнастика, Андриан Душев, кану-каяк, Съни Сънински, режисьор, Юлиан Вергов, актьор, Росен Петров, тв водещ и продуцент, Клаудия Шифер, германски модел, Ваня Щерева, актриса, певица и писателка, Васко Василев, цигулар, Параскева Джукелова, актриса; Петя Пендарева, лека атлетика, Йордан Ефтимов, поет и литературовед;

Водно Куче: 1742, 1802, 1862, 1922, 1982, 2042
Черното Водно Куче е свързано с нощта и зимата. Водата дарява с хладнокръвие и спокойствие, плодовитост, ефективност и сила. Но родените под този елемент може да са склонни към самоограничаване или ограничено мислене.
Черното Водно Куче е отзивчиво, общително и прямо. Обича да се чувства полезно, да пътува и да опознава нови и интересни хора и места. То умее да общува с другите и да ги привлича към собствените си каузи. За разлика от събратята си, то е по-безгрижно и оптимистично настроено и понякога може да бъде обвинено в липса на дисциплина. Отзивчиво и щедро, често е по-щедро от необходимото, което може да му докара финансови проблеми.
Водното Куче е силно привързано към семейството си, обича децата, разбира се с тях по един лесен и непосредствен начин, има широк кръг от приятели.
Водата дарява силни ръце, тънки устни и къдрава коса. Ако очите са пъстри, носът – голям, а телесното тегло високо, това са признаци за лош късмет.
Видни личности, родени в годините на Водното Куче:
1742 – Георг Кристоф Лихтенберг, германски математик и физик, Карл Вилхелм Шееле, шведски химик, Уилям Линч, „Закон на Линч”;

1802 – Виктор Юго, френски писател, Нилс Абел, норвежки математик, Лайош Кошут, унгарски държавник, Юрий Венелин, украински българист, фолклорист и етнограф, Вилхелм Хауф, немски поет и новелист;
1862 – Лукан Хашнов, инженер, Православ Тенев, военен деец, Антон Митов, художник, Коста Шахов, общественик, Пьотър Столипин, министър-председател на Русия, Марко Лерински, революционер и войвода, Иван Шишманов, филолог, Петър Гудев, политик, Вълко Василев, военен деец, Васил Кънчов, учен и политик, Иван Пашинов, военен деец, Емилио Салгари, италиански писател, Клод Дебюси, френски композитор, О. Хенри, американски писател, Герхарт Хауптман, немски драматург и Нобелов лауреат, Георги Бошнаков, военен деец, Христо Славейков, политик;
1922 – Стоянка Мутафова, актриса, Светослав Лучников, юрист и политик, Златка Асенова, скулптор, Стефана Стойкова, фолклорист, Ицхак Рабин, израелски политик, Нобелова награда, Джак Керуак, американски писател, Вела Пеева, партизанка, Лъчезар Аврамов, политик, Стефан Груев, журналист, писател и общественик, Джуди Гарланд, американска актриса и певица, Оге Нилс Бор, датски физик, Нобелов лауреат, Стоян Стоянов, психиатър, Вълкана Стоянова, народна певица, Ангел Солаков, политик, Борислав Шаралиев, кинорежисьор, Владимир Голев, писател и поет, Йорданка Илиева, народна певица, Зако Хеския, филмов режисьор, Спас Райкин, историк, Георги Свежин, поет, Кристиан Барнард, южноафрикански сърдечен хирург, Кърт Вонегът, американски писател, Жерар Филип, френски актьор, Николай Драганов, писател, Ава Гарднър, американска актриса; Въло Радев, кинорежисьор, Стоян Анастасов, художник, Янко Керемидчиев, историк, Ивайло Петров, бълписател, Иван Илиев Иванов, общественик, стопански деец, Стефана Бояджиева, скулптор, Илия Делчев, аграрен учен, Генко Генков, художник, Евгени Константинов, писател,

Дървено Куче: 1754, 1814, 1874, 1934, 1994, 2054
Синьо-Зеленото Дървено Куче е свързано с утрото и пролетта. Качествата, които дарява елемент Дърво са красота, изисканост и целомъдрие. Дървото дава израз на съзидателната сила и въображението. Родените под този елемент може да бъдат както поети и художници, така и фермери и природозащитници.
Дървеното Куче е много усърдно. То изпълнява всяка своя задача прилежно ,добросъвестно и отговорно и за разлика от повечето си събратя, които са по-скоро индивидуалисти, то обича уюта на колектива. Вписва се чудесно във всеки колектив, във всяка компания, за което му помага неговото свежо и живо чувство за хумор. В същото време този вид Куче има ярко изразено чувство за красота и хармония и обича да колекционира неща, които освен красота, притежават и добра материална стойност – например марки, картини, антики.
Синьо-Зеленото Дървено Куче е много привързано към дома и семейството си и по правило предпочита да живее в провинцията.
Дървото дарява стройна и по-скоро висока фигура, красиви очи, малки ръце и ходила. Ако родените под този елемент имат смугла кожа, те ще имат повече късмет.
Видни личности, родени в годините на Дървеното Куче:
1814 – Аугуст Гризебах, немски ботаник, Михаил Бакунин, руски революционер, Самюъл Колт, американски оръжеен конструктор, Анри Нестле, предприемач и изобретател, Жан-Франсоа Миле, френски художник, Михаил Лермонтов, руски писател, Адолф Сакс, белгийски изобретател;
1874 – Димитър Ташев, революционер, Хари Худини, американски илюзионист, Михаил Хаджинеделчев, учител, Петър Цанев, военен деец, Хауърд Картър, британски археолог и египтолог, Георги Фингов, архитект, Гилбърт Кийт Честъртън, английски писател, Михаил Розов, революционер, Карл Бош, германски химик и индустриалец, Мануел Мачадо, испански поет, Гаврил Кацаров, историк и филолог, Николай Рьорих, руски художник и теософ, Лука Групчев, революционер, Симеон Зографов, общественик и архитект, Георги Стоянов, поет, Кръсте Мисирков, публицист, Уинстън Чърчил, британски политик, Тодор Луканов, политик, Никола Парапанов, военен деец, Панчо Хаджимишев, дипломат, Никола Пушкаров, почвовед и революционер,
1934 – Илия Бручев, инженер-геолог, Иван Божков, ветеринарен лекар, Юрий Гагарин, руски космонавт, Атанас Косев, композитор и поет, Крикор Азарян, режисьор, Христо Фотев, поет, Ричард Чембърлейн, американски актьор, Христофор Тзавелла, български фолклорист, Роман Херцог, осми президент на Германия, Тодор Еврев, лекар, професор, Иван Андонов, режисьор и актьор, Кирил Господинов, актьор, Георги Йорданов, български политик, Васил Попов, театрален и кино артист, Сидни Полак, американски режисьор, актьор и продуцент, Николай Бинев, кино и театрален актьор, Иван Димовски, математик, член-кореспондент на БАН, Уоле Шоинка, нигерийски писател, Нобелова награда, Димитър Манчев, актьор, Тодор Цонев, художник-карикатурист, Георги Кордов, поп певец, композитор и педагог, Петър Крумов, диригент, Пиер Ришар, френски актьор и режисьор, Васил Казанджиев, композитор, диригент и общественик, Михаил Протич, ендокринолог, София Лорен, италианска актриса, Брижит Бардо, френска актриса и модел, Лальо Аврамов, цигулар, Петър Дочев, художник, Хиндо Касимов, актьор, Кир Буличов, руски учен и фантаст, Йоан Левиев, художник, Стефан Кожухаров, литературовед, Георги Робев, хоров диригент, Вили Казасян, композитор, Райна Кабаиванска, оперна певица, Ваня Войнова, баскетбол; Елвис Пресли, американски певец, Дамян Дамянов, поет, Робърт Силвърбърг, американски писател Григор Велев, учен и общественик, националист, Благой Шклифов, езиковед, Кендзабуро Ое, японски писател, Нобелова награда.

Огнено Куче: 1706, 1766, 1826, 1886, 1946, 2006, 2066
Огънят управлява сърцето и кръвта. Неговият цвят е червен. Този елемент е свързан с най-топлия и светъл момент – времето по пладне и средата на лятото. Качествата, които дарява огънят са страст и вдъхновение, красота, изключителна проницателност и възможност да се чувстваме щастливи и радостни дори и от дреболии. Но той може да донесе и страдания поради наранено самолюбие, висока температура при заболявания.
Червеното Огнено Куче е общително и жизнерадостно, това е перфектният домашен любимец, който благодарение на добрия си нрав, интелигентност и усърдие успява да си осигури солидна подкрепа и да напредва с големи крачки в живота. То се сприятелява удивително бързо и е чудесен и интересен събеседник и приятел.
Червеното Огнено Куче е съвестно, отговорно и честно. То се отнася много сериозно към всяка своя задача или ангажимент, стреми се да участва активно във всичко, което става около него. Обича да прави проучвания, обръща внимание на всяка нова идея, колкото и невероятна, дребна или не обещаваща да изглежда тя на пръв поглед и често успява там, където другите буксуват. Но за съжаление понякога този вид Куче е твърде упорито и несговорчиво.
Родените под елемент Огън може да имат твърде румен тен и по-силно окосмяване. Големите уши и по-високото телесно тегло не са особено добри показатели, защото те са под елемент Вода, а Водата може да потуши Огъня.
Видни личности, родени в годините на Огненото Куче:
1766 Ан Луиз Жермен дьо Стаел, френска писателка, Ана Стал, френска писателка, Джейкъб Пъркинс, американски изобретател, Йохан Центуриус фон Хофмансег, германски биолог.
1826 – Стивън Фостър, американски композитор, Неделя Петкова, просветителка, Бернхард Риман, немски математик, Карло Колоди, италиански писател;
1886 – Михаил Йовов, военен и държавен деец, дипломат, Борис Стателов, морски офицер, Дора Габе, поетеса, Димо Казасов, политик, Давид Бен-Гурион, израелски политик, Ран Босилек, писател, Лора Каравелова, Петър Димков, военен деец и народен лечител, Диего Ривера, мексикански художник, Александър Станишев, български лекар;
1946 – Вельо Горанов, актьор-мим, Борис Березовски, руски предприемач, Николай Михайлов, политик, Стефан Илиев, композитор, инж. Камен Веселинов, учен, Виктор Чучков, композитор, пианист, педагог, Стоян Цанев, български художник, Дейвид Гилмър, британски китарист, Вера Деянова, преводач, Огнян Герджиков, политик, Иван Бориславов, поет, Киран Коларов, режисьор, Росен Босев, писател, Георги Мърков, състезател и треньор по борба, Владимир Жириновски, руски политик, Васа Ганчева, български режисьор и тв водеща, Христофор Събев, йеромонах, Виктор Самуилов, писател, преводач, сценарист и карикатурист, Даниел Либескинд, американски архитект, Микеле Плачидо, италиански актьор и режисьор, Шер, американска певица, Нешка Робева, треньор по художествена гимнастика, Стефания Сандрели, италианска актриса, Виолета Гиндева, актриса, Демис Русос, гръцки певец, Гордън Мъри, дизайнер, Робърт Асприн, американски писател-фантаст, Герардус ‘т Хоофт, нидерландски физик, Нобелова награда, Джордж Уокър Буш, американски политик и президент, Силвестър Сталоун, американски актьор и режисьор, Паша Христова, поп певица, Венцеслав Кисьов, актьор, Мирей Матьо, френска певица, Иванка Гръбчева, режисьор, Нева Кръстева, органист, Михаил Белчев, певец, поет и режисьор, Бил Клинтън, американски политик, Фреди Меркюри, британски рок-музикант, Огнян Бранков, лекар-хирург, Павел Поппандов, актьор, Коста Радев, писател, Христо Кидиков, поп певец и писател, Елфриде Йелинек, австрийска писателка, Нобелова награда, Робертино Лорети, италиански певец, Борислав Великов, политик, Кирил Арсов, военен, политик и общественик, Хосе Карерас, испански тенор, Стивън Спилбърг, американски режисьор, Пепа Николова, актриса; Любен Корнезов, юрист и политик, Дейвид Боуи, британски музикант, Валентин Чернев, поет, Такеши Китано, японски актьор, поет, художник и кинорежисьор.

Земно Куче.
Елемент Земя е свързан с най-големите летни и следобедни жеги. Той влияе на всички останали елементи през всеки един период – година, месец, ден. Земята дарява качества като способност за стратегическо мислене, ефективност и издръжливост, съпричастност. Тя също е символ и на трудолюбие и реализъм, деловитост, но понякога и на инертност и прояви на инат.
Жълтото Земно Куче обитава високите планини и се чувства най-добре в старите вековни гори. То е умно, работливо, упорито и независимо, притежава множество дарби и таланти, но успява лесно да определи по кой път да се насочи, за да реализира най-силните си страни. Умее да съсредоточава вниманието си в конкретната задача и е в състояние да стигне далеч в избраната професия. Поведението му е тихо, овладяно, премерено и достойно. То умее да се изразява аргументирано е убедително и обикновено постига това, към което се стреми.
Жълтото Земно Куче е толерантно и отзивчиво към близките и приятелите си, винаги е готово да се притече на помощ.
Първата половина от живота му е бурна, но интересна, а втората – сигурна си стабилна.
За хората, родени под елемент Земя са характерни добре подчертаните вежди и плоският корем. Ако те имат и по-червеникав, по-бронзов тен, ще се радват на късмет. Но за родените под този елемент не е добре да си пускат дълга коса и брада.
Видни личности, родени в годините на Земното Куче:
1778 Фадей Белингсхаузен, руски мореплавател и откривател, сър Хъмфри Дейви, английски химик;
1838 – Тодораки Пешов, български политик, Фердинанд фон Цепелин, германски граф, генерал и авиоконструктор, Жорж Бизе, френски композитор;
1898Голда Меир, израелски политик, Райчо Славков, военен деец, Федерико Гарсия Лорка, испански поет, Мориц Корнелис Ешер, холандски художник, Ерих Мария Ремарк, немски писател, Петър Габровски, политик, Константин Кацаров, юрист, Александър Бегажев, журналист, Ърнест Хемингуей, американски писател, Калина Малина, детска писателка, Борис Тиков, революционер, Васил Икономов, анархист, Стоян Христов, американски писател и журналист, Тодор Владигеров, икономист, Цола Драгойчева, политик, Димитър Талев, български писател, Ксенофонт Иванов, ветеринарен лекар, Христо Смирненски, поет, сатирик и преводач, Джордж Гершуин, американски композитор, Стефан Илчев, езиковед, Коста Шулев, деец на БКП и БКМС, Димитър Ганев, деец на БКП, Марко Марчевски, писател, Карл Циглер, немски химик, Нобелова награда;
1958 – Емел Етем Тошкова, политик, Шарън Стоун, американска актриса, Добромир Карамаринов, лекоатлет, Георги Димитров, социолог, Николай Свинаров, политик, Румен Пенин, учен, Сергей Цветарски, статистик, Борислав Георгиев, езиковед, Йордан Парушев, художник, Красимир Кънев, председател на Български хелзинкски комитет, Александър Авджиев, тв водещ, Марио Тагарински, политик, Мадона, американска певица, Майкъл Джаксън, американски певец, Анна Политковская, руска жирналистка, Тодор Батков, адвокат и бизнесмен, Янко Русев, български щангист, Ригоберта Менчу, гватемалска общественичка, Нобелова награда, Шаде Аду, британска певица,  Петър Попангелов, скиор, алпийски дисциплини,  Николай Бъчваров, футболист, Антони Дончев, български композитор, пианист, джазмен.

Асценденти на Кучето.
23:00-01:00 ч.: Часът на Плъха „зи“.
Тук Кучето не може да се похвали със своите пословични вярност, честност и добросъвестност, но въпреки това тази комбинация е много силна. Кучето, родено в часа на Плъха може да стане талантлив писател, критик или журналист, много ловък и умел търговец или дипломат.
01:00-03:00 ч.: Часът на Вола „зу“.
Този вид Куче е ревностен борец за справедливост, който в същото време има уравновесен нрав. Но все пак, за да успее да изгради авторитета, към който се стреми, да спечели уважението, което смята че му се полага, то трябва да се научи да слуша и да осъзнава какво говорят другите.
03:00-05:00 ч.: Часът на Тигъра „ин“.
Това Куче е много смело, динамично разумно и отзивчиво, винаги се стреми да постига разбирателство. Тук лошият нрав на Тигъра се показва единствено в хапливия и остър като бръснач език.
05:00-07:00 ч.: Часът на Заека „мао“.
Това Куче е по-открито, дружелюбно и оптимистично настроено от събратята си. То е отзивчиво и съпричастно към проблемите на околните си и винаги е готово да се притече на помощ. Честно и прямо, като в същото време дипломатично и толерантно, това приятно Куче има множество приятели и обожатели.
07:00-09:00 ч.: Часът на Дракона „зен“.
Това Куче вдъхва пълно доверие в околните си. То е самоотвержено, предано, честно и справедливо. Умее да цени това, което притежава и това което е постигнало, да благодари и да не настоява за повече, от колкото може да му се даде. По тази причина то може да се похвали с успехи и късмет.
09:00-11:00 ч.: Часът на Змията „си“.
Благодарение на Змията, това Куче е надарено с чудесна интуиция. То цени високо нравствеността, етиката и морала, но понякога може да е твърде черногледо и песимистично настроено, като по този начин само си усложнява живота. Винаги е нащрек и на пост – дори и при най-лекия повей на вятъра, то веднага започва да мисли как да се скрие от урагана.
11:00-13:00 ч.: Часът на Коня „ву“.
Предано и лоялно, това Куче търпеливо и упорито си проправя път напред, без да вдига много шум. То винаги може да разчита и на здравия си разум, и на чудесната си интуиция. За разлика от събратята си, то успява да овладее страховете и песимизма си. При провал, вместо да драматизира, то успява да се самоиронизира и така продължава бодро и устремно напред.
13:00-15:00 ч.: Часът на Козата „вей“.
Може би това е Кучето, надарено с най-точна и вярна интуиция. Но то е много зависимо от емоционалната си нагласа, от често променящите се настроения, което го прави нестабилно и трудно предвидимо, дори и за самото себе си.
15:00-17:00 ч.: Часът на Маймуната „шен“.
Благодарение на своята смелост, съчетана с интуиция, това независимо Куче трудно може да бъде отбито от пътя, който си е избрало. Въпреки трудностите и препятствията, то винаги ще надуши следата. Но от друга страна то има склонност да усложнява нещата, защото за него всичко е като на игра.
17:00-19:00 ч.: Часът на Петела „ю“.
Това приказливо и гласовито Куче никога не млъква. То е много интелигентно, стреми се винаги да е добре осведомено, има вярна и точна преценка за хора, ситуации и факти, но проблемът е, че то предпочита да говори, вместо да действа. От друга страна то е добродушно, добронамерено и отзивчиво. Дори ако му бъде сторена злина, няма да търси отмъщение или спотаи лош спомен.
19:00-21:00 ч.: Часът на Кучето „сю“.
Това Куче е истински страж. Винаги нащрек, то е готово да намери за какво да се бори, какво или кого да пази от беди. Това е един прям и справедлив бунтар срещу неправдите, един роден революционер и, за разлика от повечето си събратя, то винаги е настроено оптимистично.
21:00-23:00 ч.: Часът на Глигана „хай“.
Мило и скромно на пръв поглед, това Куче всъщност е доста загадъчно и тайнствено. То не обича главните и прави пътища, винаги предпочита да поеме по обиколните пътеки. Според него те са по-интересни и по тях може да се сдобие с повече увереност, с повече и по-истински опит.

Ели Маринова