Китайски зодиак – Глиган

1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019, 2031.
30 януари 1911 – 17 февруари 1912 Метален Глиган
16 февруари 1923 – 4 февруари 1924 Воден Глиган
4 февруари 1935 – 23 януари 1936 – Дървен Глиган
22 януари 1947 – 9 ти февруари 1948 – Огнен Глиган
8 февруари 1959 – 27 януари 1960 – Земен Глиган
27 януари 1971 – 14 февруари 1972 – Метален Глиган
13 февруари 1983 – 1 февруари 1984 – Воден Глиган
31 януари 1995 – 18 февруари 1996 – Дървен Глиган
17 февруари 2007 – 6 февруари 2008 – Огнен Глиган
4 февруари 2019 – 23 януари 2020 – Земен Глиган
23 януари 2031 – 10 февруари 2032 – Метален Глиган

Глиганът е смятан за най-облагодетелствания знак от Китайския зодиак. Той винаги успява да си осигури това, от което се нуждае, дори и повече. Когато полага дори и минимални усилия, той успява да постигне повече и да стигне по-далеч от другите. Въпреки, че изглежда ленив, Глиганът е доста предприемчив и изобретателен. Той умее да печели пари и да прави разумни и изгодни капиталовложения. Има дарбата и да работи усърдно, и да се забавлява. Но на него му е трудно да казва „не“ и на неоснователните настоявания на хората около себе си, и на изкушенията. Ще е добре да се научи да не позволява на околните си да злоупотребяват с добрината му.
Глиганът обича да общува, цени високо социалните контакти и с радост се включва във всяка колективна и обществена дейност, защото обича да се чувства нужен и полезен. Той умее да работи с хора и да постига разбирателство с тях, да поддържа добри отношения с близките си и с всички около себе си, умее и да помирява враждуващите страни, но за да бъде всичко както трябва, е необходимо Глиганът да се научи да не поставя крайни условия и ултиматоми. Той е любезен и грижлив, но често проявява инат или пък успява да преекспонира и доброто, и лошото, което му се случи. Възможно е да е тщеславен и да се поддава лесно на ласкателства.
Глиганът притежава сериозно чувство за справедливост, цени закона и реда, но не е злопаметен и отмъстителен към тези, които са го обидили или пък да му навредили по някакъв начин. Напротив, той е много жизнерадостен и притежава ведро чувство за хумор. Склонен е дори към самоирония, особено когато установи, че е направил някаква грешка. Глиганът е щедър, толерантен и галантен, артистичен и честен, интелигентен, отзивчив и грижовен, което не му пречи често да говори съвсем откровено и то в съвсем прав текст, без да го е грижа, че може да засегне някого и то много болезнено, като в същото време може да му липсва самоувереност. Често той е и доста наивен или пък зависи от променливите си настроения.
Глиганът обича да пътува и да пътешества, да опознава далечни страни и народи. В същото време той цени красотата и удобството, стреми се към удобен и уютен дом, който по възможност да е в провинцията.
Глиганът е много привлекателен за противоположния пол и е доста сантиментален, романтичен и влюбчив, но когато се установи, има шанса да постигне един наистина щастлив и уреден семеен живот. Обича децата и е съвсем наясно, че за да им осигури щастливо детство, само любов не е достатъчна.
По отношение на здравето – добре е да внимава да не преяжда и да не изпуска от контрол телесното си тегло, да внимава много с всякакви изкушения и съблазни, особено с алкохола.

ПАРТНЬОРСТВО:
Най-хармонични и щастливи ще са отношенията му с Коза, Заек, Куче и Тигър. Глиганът може да създаде добри отношения и с Коня или друг Глиган.
Но ще е добре е да избягва Змията, защото тя наистина може да му отрови живота.

Метален Глиган: 1731, 1791, 1851, 1911, 1971, 2031, 2091.
Белият Метален Глиган е свързан с вечерта и есента. Качествата, които дарява Металът са решителност и амбиция при постигане на целите, упоритост за добро или зло. Но твърде високото самочувствие, нетърпението и невежеството могат да бъдат разрушителни.
Този Глиган по-скоро е домошар. През по-голямата част от времето си той предпочита да е в компанията на скъпо на сърцето му другарче, в тиха и спокойна обстановка. Но въпреки това Белият Метален Глиган е твърде амбициозен и решителен. Той е силен и енергичен и обича да се занимава с много и разнообразни неща. По характер е сърдечен, открит и прям и притежава свежо чувство за хумор. Обича празненствата и светските събития, но често се представя като голям наивник, защото е склонен да приема всичко, казано и направено от околните му за чиста монета и поради това им позволява да се възползват от него.
Родените под елемент Метал може да имат равни бели зъби, квадратна челюст и малки и елегантни ръце. По-свелият тен на кожата е знак за късмет.

Видни личности, родени в годините на Металния Глиган:
1791 – Самюъл Морз, американски художник, Чарлз Бабидж, британски математик;
1851 – Георги Измирлиев, революционер, Емил Берлинер, американски изобретател, Артър Евънс, английски археолог, Михаил Поморцев, руски изобретател и аеролог, Георги Кандиларов, просветен деец, Ото Шот, немски химик и оптик;
1911 – Ванга, българска пророчица, Асен Дацев, физик, Л. Рон Хъбард, американски писател, сциентолог, Йозеф Менгеле, германски офицер, Тенеси Уилямс, американски драматург, Илия Пейков, художник, Борислав Стоянов, архитект, Луис Алварес, американски физик, Нобелова награда, Тодор Берберов, преводач, Чеслав Милош, полски писател, Нобелова награда, Жорж Помпиду, френски политик, президент на Франция, Григор Угаров, писател, Михаил Ботвиник, руски шахматист, Анастас Примовски, етнограф, юрист и белетрист, Тодор Живков, политик, Уилям Голдинг, английски писател, Нобелова награда, Анри Троая, френски историк и биограф, Одисеас Елитис, гръцки поет, Нобелова награда, Йосиф Цанков, композитор, Пантелей Зарев, литературен критик, Беньо Тотев, български професор, композитор, диригент и учител, Нагиб Махфуз, египетски писател, ген. Цвятко Анев, Жул Дасен, американски режисьор.
1971 – Васил Спасов, гросмайстор, Ясен Атанасов, писател, Асен Блатечки, актьор, Павел Цветков, поет, Гийом Депардийо, френски актьор, Жак Вилньов, канадски пилот от Формула 1, Станислава Армутлиева, продуцент, Аранча Санчес-Викарио, испанска тенисистка, Александър Делчев, гросмайстор, Стефания Колева, актриса, Димитър Ганчев, предприемач.

Воден Глиган: 1743, 1803, 1863, 1923, 1983, 2043.
Елемент Вода. е свързан с нощта и зимата, цветът му е черен. Водата дарява с хладнокръвие и спокойствие, плодовитост, ефективност и сила. Но родените под този елемент може да са склонни към самоограничаване или ограничено мислене.
Черният Воден Глиган живее в планината. Той е много амбициозен, динамичен, деен и упорит, като в същото време е мъдър и интелигентен. Ако този Глиган се научи да не преследва целите си на всяка цена, ще е наистина ефективен Глиган.
Въпреки огромните си амбиции, Водният Глиган има златно сърце. Той е щедър, лоялен и отзивчив, но винаги внимава и не позволява на нечестни хора да се възползва от добрината му.
Водата дарява силни ръце, тънки устни и къдрава коса. Ако очите са пъстри, носът – голям, а телесното тегло високо, това са признаци за лош късмет.
Видни личности, родени в годините на Водния Глиган:
1743 – Жан-Пол Марат, френски естество изпитател и журналист, политик,
1803Йохан Якоб Кауп, германски зоолог, Юстус фон Либих, немски химик, Александер фон Нордман, финландски зоолог,  Шарл Люсиен Бонапарт, френски зоолог, Ралф Уолдо Емерсън, американски мислител и писател, Анри Дарси, френски инженер, Адолф Адам, френски композитор, Проспер Мериме, френски писател и драматург, Фьодор Тютчев, руски поет, Ектор Берлиоз, френски композитор.
1863 – Габриеле д’Анунцио, италиански писател, Васил Аврамов, юрист, Димитър Станчов, дипломат, Хенри Форд, автомобилен производител и откривател, Сергей Прокудин-Горски, руски фотограф, Стою Брадистилов, военен деец, Атанас Назлъмов, военен деец, Никола Бобчев, филолог, Остин Чембърлейн, британски политик, Пантелей Киселов, военен деец, Петко Цъклев, военен деец, Франц Фердинанд, ерцхерцог на Австрия, Христо Станишев, инженер и политик;
1923 – Илия Темков, диригент, Неделчо Чернев, режисьор, Ангел Ангелов, художник, Марсел Марсо, френски мим, Георги Апостолов, скулптор, Божидар Божилов, поет, Радой Ралин, сатирик и поет, Петър Слабаков, актьор, Николай Наплатанов, учен, Джоузеф Хелър, американски сатирик, Юри Буков, пианист, Хенри Кисинджър, американски политик, Христо Добрев, военен и партизанин, Вислава Шимборска, полска поетеса, Нобелова награда, Войчех Ярузелски, полски генерал и държавник, Трендафил Станков, български футболист и футболен треньор, Бинка Желязкова, режисьор, Леа Иванова, джаз и шлагерна певица, Шимон Перес, израелски политик, Нобелова награда, Итало Калвино, италиански писател, Апостол Карамитев, актьор, Владимир Дивизиев, учен, Гордън Диксън, канадски писател-фантаст, Джак Килби, американски инженер, Нобелова награда, Надин Гордимър, южноафриканска писателка, Нобелова награда, проф. Петър Чолов,Давид Овадия, поет, Мария Калас, гръцка оперна певица, Трифон Силяновски, композитор и пианист,
1983 – Станка Златева, състезателка по борба, Димитър Стоянов, политик и юрист, Александра Сърчаджиева, актриса, Красимир Русев, гросмайстор, Ваня Стамболова, лека атлетика.

Дървен Глиган: 1755, 1815, 1875, 1935, 1995, 2055.
Синьо-Зеленият Дървен Глиган е свързан с утрото и пролетта. Качествата, които той притежава са красота, изисканост и целомъдрие. Дървото дава израз на съзидателната сила и въображението. Родените под този елемент може да бъдат както поети и художници, така и фермери и природозащитници.
Дървеният Глиган е целеустремен, динамичен и енергичен. Поведението му по правило е приятно, но когато някой го бави и спъва устрема му, той може да стане сприхав и заядлив. Този Глиган е дружелюбен и умее да печели приятели. Когато се наложи да влезе в спор, изказът му е овладян и добре аргументиран.
Дървеният Глиган е отзивчив и не се колебае да помага на изпадналите в нужда. Той обича да се чувства полезен по всеки възможен начин, с радост се включва във всяка дейност и понякога е склонен да поема твърде много отговорности наведнъж.
Дървеният Глиган е много привързан към семейството и фамилията си, обича децата и прави всичко възможно за тях.
Елемент Дърво дарява стройна и по-скоро висока фигура, красиви очи, малки ръце и ходила. Ако родените под този елемент имат смугла кожа, те ще имат повече късмет.
Видни личности, родени в годините на Дървения Глиган:
1755 – Самуел Ханеман, създател на хомеопатията;
1815 – Ото фон Бисмарк, Обединител на Германия, Анастасия Димитрова, учителка; Кирил Пърличев, революционер и общественик, Морис Равел, френски композитор, Франко Алфано, италиански композитор и пианист, Никола Топалджиков, военен деец, Георги Евстатиев, художник, Рафаел Сабатини, английски писател, Методи Патчев, революционер, Парашкев Цветков, революционер, Петър Дървингов, офицер и историк, Томас Ман, германски писател, нобелов лауреат, Кирил Христов, писател, Харалампи Тачев, художник, Антонио Мачадо, испански поет, Карл Густав Юнг, швейцарски психолог и психиатър, Жеко Радев, географ, Васил Моллов, хирург и общественик, Кузман Стефов, революционер, Андрей Протич, изкуствовед, Йосиф Хербст, журналист, Никола Русински, военен и революционер, Райнер Мария Рилке, австрийски поет, Елена Карамихайлова, художничка, Стефан Иванов, художник, Добри Христов, композитор;
1875 – Едгар Уолъс, британски писател, Георги Евстатиев, художник, Рафаел Сабатини, английски писател, Методи Патчев, революционер, Парашкев Цветков, революционер, Петър Дървингов, офицер и историк, Томас Ман, германски писател, нобелов лауреат, Кирил Христов, писател, Харалампи Тачев, художник, Антонио Мачадо, испански поет, Карл Густав Юнг, швейцарски психолог и психиатър, Жеко Радев, географ, Васил Моллов, хирург и общественик, Кузман Стефов, революционер, Андрей Протич, изкуствовед, Йосиф Хербст, журналист, Никола Русински, български военен и революционер, Нобуюки Абе, японски политик, Райнер Мария Рилке, австрийски поет, Елена Карамихайлова, художничка, Стефан Иванов, български художник, Добри Христов, композитор.
1935 – Кирил Боянов, учен, Желю Желев, философ и политик, президент на България, Димитър Шойлев, лекар, Любомир Левчев, писател, Красимир Андреев, учител, диригент и композитор, Димитър Киров, художник, Христо Явашев, художник, Георги Божилов, художник, Домна Ганева, актриса, Тензин Гяцо, далай лама, Нобелова награда, Минчо Семов, учен, Доналд Съдърланд, канадски актьор, Христо Градечлиев, художник, Василий Ливанов, руски актьор и режисьор, Владилен Попов, шахматист и журналист, Владимир Башев, български поет, Валентин Старчев, скулптор, Олег Табаков, руски артист, Кен Киси, американски писател, Никола Инджов, писател, Лучано Павароти, италиански тенор и оперен певец, Огнян Дойнов, политик и държавник, Георги Мишев, сценарист и писател, Ален Делон, френски актьор и режисьор, Уди Алън, режисьор и актьор, Жак Пепен, френски майстор-готвач, Любен Зидаров, художник.

Огнен Глиган: 1707, 1767, 1827, 1887, 1947, 2007, 2067.
Червеният Огнен Глиган е свързан с най-топлия и светъл момент – времето по пладне и средата на лятото. Огънят управлява сърцето и кръвта. Той дарява страст и вдъхновение, красота, изключителна проницателност и възможност да се чувстваме щастливи и радостни дори и от дреболии. Но Огънят може да донесе и страдания поради наранено самолюбие или висока температура при заболявания.
Червеният Огнен Глиган е енергичен, интелигентен и мъдър. Той може не само да се довери на собствения си опит, но и да помага чрез него на околните си, като в същото време този Глиган не приема чужди съвети и чужда помощ. За да успява да постига по-лесно целите си, на него ще му е необходимо да се научи на дипломация, а не да прилага само твърда политика в отношенията и с близките си, към които всъщност е много отзивчив, грижовен и щедър, и в работата си.
Огненият Глиган обича приключенията и не се страхува от предизвикателствата. Той не се страхува да поема рискове по пътя към постиганото на своите цели, но все пак, ако е малко по-предпазлив, ще успее да си спести доста изпитания.
Родените под елемент Огън може да имат твърде румен тен и по-силно окосмяване. Големите уши и по-високото телесно тегло не са особено добри показатели, защото те са под елемент Вода, а Водата може да потуши Огъня.
Видни личности, родени в годините на Огнения Глиган:
1707 – Леонард Ойлер, швейцарски учен, Карл Линей, шведски ботаник, създател на съвременната биологическа таксономия, Жорж Бюфон, френски учен;
1767 – Вилхелм фон Хумболт, германски филолог, Жан Жозеф Пол Огюстен, френски политик;
1827 – Йозеф Щраус, австрийски композитор, Петко Славейков, поет, писател, публицист, учител, общественик и фолклорист;
1887 – Методи Алексиев, революционер, Тодор Радев, военен деец и политик, Димчо Дебелянов, поет, Марк Шагал, беларуски художник, Кирил Шиваров, скулптор и архитект, Ервин Шрьодингер, австрийски физик, Тачо Хаджистоенчев, революционер, Льо Корбюзие, швейцарски архитект, Владимир Мусаков, писател, Чан Кайшъ, китайски политик, Георги Попов, военен деец, Руси Русев, военен деец, Христо Топракчиев, авиатор;
1947 – Явор Милушев, актьор, Иван Минеков, скулптор, Спартак Паскалевски, художник и изкуствовед, Фара Фосет, американска актриса, Христо Бонев, футболист и треньор, Стоян Стоянов, учен, Рашко Младенов, актьор, Иля Велчев, писател и режисьор, Глен Клоуз, американска актриса, Методи Стамболиски, висш офицер, началник на ГЩ на АРМ, Том Кланси, американски писател, Мария Гигова, художествена гимнастика, Васил Паница, български политик, Филип Трифонов, актьор, Муравей Радев, политик, Маргарит Минков, писател, Захи Хауас, египетски историк, Васил Сотиров, писател, Кирил Кадийски, писател, Салман Рушди, британски писател, Ширин Ебади, иранска защитничка на човешките права, Михаил Мутафов, актьор, Антон Радичев, актьор, Пенчо Пенев, юрист и политик, Карлос Сантана, китарист и певец, Атанас Славов, писател, Арнолд Шварценегер, американски актьор и политик, Емил Табаков, композитор, Иглика Василева, преводач, Паулу Коелю, бразилски писател, Соломон Салтиел, български физик, Петко Йотов, офицер и историк, Стивън Кинг, американски писател, Аарон Цихановер, израелски биолог, Нобелова награда, Георги Петканов, политик и юрист, Димитър Миланов, поет, Теодосий Теодосиев, учител, Дилма Русеф, първата жена-президент на Бразилия.

Земен Глиган – 1719, 1779, 1839, 1899, 1959, 2019, 2079.
Елемент Земя е свързан с най-големите летни и следобедни жеги. Той влияе на всички останали елементи през всеки един период – година, месец, ден. Земята дарява качества като способност за стратегическо мислене, ефективност и издръжливост, съпричастност. Тя също е символ и на трудолюбие и реализъм, деловитост, но понякога и на инертност и прояви на инат.
Жълтият Земен Глиган е спокоен, мъдър и одухотворен и прекарва повече от времето си в храма.
Земният Глиган е чувствителен, добър и благ по природа. Той е склонен да помага по един деликатен и ненатрапчив начин, стреми се да се хареса и на висшестоящите и на тези, които завесят от него. В същото време този Глиган не забравя, че в материалния свят трябва да се справяме с материални средства, което го прави прагматичен и ефективен реалист. Той е чудесен организатор и има много точен нюх за бизнес.
Жълтият Земен Глиган обича социалния живот и има широк кръг от приятели. За него ще е добре да се научи да спазва мярка при яденето и пиенето.
За хората, родени под елемент Земя са характерни добре подчертаните вежди и плоският корем. Ако те имат и по-червеникав, по-бронзов тен, ще се радват на късмет. Но за родените под този елемент не е добре да си пускат дълга коса и брада.
Видни личности, родени в годините на Земния Глиган:
1779 – Йонс Берцелиус, шведски химик;
1839 – Модест Мусоргски, руски композитор, Николай Пржевалски, руски пътешественик, Васил Стоянов, филолог, Петър Муткуров, революционер, Джон Рокфелер, американски предприемач, Иван Кършовски, революционер, Димитър Буров, български предприемач, Алфред Сисле, френски художник, Емил Шкода, чешки предприемач, Йосиф Дайнелов, български търговец;
1899 – Асен Даскалов, революционер, Ерих Кестнер, немски писател, Дечко Узунов, художник, Панчо Владигеров, композитор, Гечо Кокилев, морски офицер, Лаврентий Берия, съветски политик, Саздо Иванов, учен, Цеко Торбов, философ, юрист, преводач, Георги Каракашев, художник и сценограф, Дюк Елингтън, джазов пианист и композитор, Фред Астер, американски актьор и танцьор, Ърнест Хемингуей, американски писател, Памела Травърз, австралийска писателка, Алфред Хичкок, британски кинорежисьор, Хорхе Луис Борхес, аржентински писател, Константин Матов, лекар, Христо Бърдаров, офицер, Мигел Анхел Астуриас, гватемалски писател, Нобелова награда, Хъмфри Боугарт, американски актьор.
1959 – Дилян Хубанов, скулптор, Люк Бесон, френски кинорежисьор, Жан Виденов, политик, Ангел Грънчаров, философ, Иван Ценов, политик, Георги Коритаров, журналист, Таньо Танев, инженер, писател, преводач, Спас Киричев, скулптор, Атанас Атанасов, политик, Мара Матушка, австрийска художничка от български произход, Рупърт Евърет, британски актьор, Васко Кръпката, блус музикант, Хю Лори, британски актьор, Бойко Борисов, бполитик, Иван Йовчев, футболист, Здравка Евтимова, българска писателка, Васил Божков, бизнесмен, Мартина Вачкова, актриса, Стоян Делчев, български гимнастик, Станислав Сланев, певец и композитор, Меджик Джонсън, американски баскетболист, Илко Семерджиев, политик, Юлиан Попов, журналист и писател.

Асценденти на Глигана.
23:00-01:00 ч.: Часът на Плъха „зи“.
Този Глиган ту е много обаятелен, ту много себичен, но при всички случай той полага изключителни грижи за семейството и близките си. Освен това той е много любопитен и любознателен и притежава буден ум – направо роден разказвач на истории.
01:00-03:00 ч.: Часът на Бика „зу“.
Това е един много приятен Глиган. Той е прилежен и внимателен, макар че често може да бъде квалифициран и като твърде взискателен и консервативен. Но този Глиган е силен и солиден и на него може да се разчита във всичко. Той с леснина ще постига целите си, особено ако си отгледа така нужната му самоувереност.
03:00-05:00 ч.: Часът на Тигъра „ин“.
Хем поривист, хем наивен, този Глиган умее да се чувства щастлив въпреки всичко и въпреки всички. Когато получи това, което иска, той става много добричък и сговорчив, превръща се в едно мъркащо от удоволствие коте, но при отказ – да не сте насреща му.
05:00-07:00 ч.: Часът на Заека „мао“.
Този Глиган има дарбата на добрия организатор. На пръв поглед той е дружелюбен, услужлив и социално настроен, но всъщност това е една загадъчна и непредсказуема личност, която предпочита собствената си компания.
07:00-09:00 ч.: Часът на Дракона „зен“.
Това е комбинацията на самотния скиталец и търсач на съкровища, който всъщност не е съвсем наясно какво точно търси – злато и скъпоценни камъни или духовно богатство. Но пък неговият живот е интересен и динамичен, наситен с вълшебни приключения и преживявания.
09:00-11:00 ч.: Часът на Змията „си“.
На пръв поглед това е един кротък и философски настроен Глиган. Въпреки, че често изглежда неуверен и колеблив, той всъщност много добре знае какво иска и как да го постигне. Но ако не успее, този Глиган много трудно преглъща пораженията. Ако това се случи, той пропълзява в леговището си да ближе люти рани далеч от шума и суетата на света.
11:00-13:00 ч.: Часът на Коня „ву“.
Пламенен и импулсивен, този Глиган е надарен с бляскава интелигентност, като в същото време той е и много честолюбив и горделив. Освен това е склонен да се надценява, да надценява и победите и притежанията си, да си затваря очите пред явната недълговечност на своите завоевания. Но каквото и да става, той винаги ще успява да постига целите си.
13:00-15:00 ч.: Часът на Козата „вей“.
Това е един много мил, романтичен и сантиментален Глиган, който също така е и много наивен. Той работи усилено за да осигури благополучието на близките си, което не му пречи от време на време да проявява инат и прекомерно честолюбие. Въпреки всичко това е един толерантен Глиган, който осъзнава собствените си грешки и винаги е готов да помоли за извинение.
15:00-17:00 ч.: Часът на Маймуната „шен“.
Този Глиган е роден самотник. Той има собствена представа за живота като цяло и не позволява на когото и да е да му натрапва своите съвети. Глиганът, роден в часа на Маймуната има вроден детектор на лъжата. Той вижда нещата точно такива каквито са и не е склонен да се самозалъгва. Това прави живота му по-труден от този на събратята му, но пък той е и по-мъдър от тях.
17:00-19:00 ч.: Часът на Петела „ю“.
Този Глиган е доста ексцентричен – не толкова с външния си вид, колкото с начина си на живот и със своята житейска философия. Поради това той прилича на самотен скиталец, който събира съкровища и ги крие от света в своето тайно леговище.
19:00-21:00 ч.: Часът на Кучето „сю“.
На пръв поглед мил и скромен, този Глиган не се колебае да поеме по преките пътеки и в прав, и в преносен смисъл. Постъпвайки по този начин, той си изгражда така необходимите му самоувереност и самочувствие, пък и по преките пътеки се научава повече, отколкото по утъпканите пътища. Този Глиган винаги ще бъде една загадъчна и тайнствена, но интересна и магнетична личност.
21:00-23:00 ч.: Часът на Глигана „хай“.
Сдържан и саможив особняк, този Глиган също не обича утъпканите пътища. Той предпочита да пътешества по тайни и неизследвани пътища и да събира опит и мъдрост. Доверява се по-скоро на интуицията и инстинкта си и се подчинява единствено на собствените си закони.

Ели Маринова